Gepubliceerd op: 9 juli 2022

Zomer in Teylers met Kunstnest Schalkwijk

De zomer vieren in het Teylers museum = verkoeling en kennis vinden bij hete temperaturen.

Kunstnest is door Teylers museum gevraagd een reeks workshops te geven als onderdeel van het zomerprogramma en dit hebben we heel de zomer met veel plezier gedaan!

Dit gebeurde op zaal. Bezoekers konden elke dinsdag en zaterdag tussen 11 en 14 uur aan workshops deelnemen gerelateerd aan de verschillende zalen in de museum.

Zo gaven we in de groene zaal een workshop genaamd: ‘ de hand van de meester’. Deelnemers deden mee aan een zoekspel waarbij ze een fragment van een schilderij moesten zien te vinden. Er kon ook getekend worden aan de hand van Leonardo da Vinci’s schetsen behorend bij zijn beschildering van het Sixtijnse Kapel in Rome.

In het huis van Pieter Teyler konden bezoekers een eigentijdse akte opstellen in de workshop genaamd ‘Waarvan akte’, geïnspireerd door het testament van Pieter Teyler. De nadruk lag vooral op nalatenschap. Aan wie zou jij je bezittingen willen schenken als je ze niet langer nodig hebt? Wat wil je met een geliefde delen? Een familieactiviteit op zaal waar jong en oud bij stil mochten staan.