Gepubliceerd op: 30 december 2021

Schalkwijk aan Zet – Steun ons plan!

Na een aantal succesvolle kunstactiviteiten voor Schalkwijkse kinderen, die zelden of nooit met kunst en verbeelding in aanraking komen, hebben we nu als Kunstnest een droom. We willen in 2021 een echte speelfilm maken: De Tovenaar van ZO Haarlem. Een productie met als basis de klassieke film De Tovenaar van OZ uit 1939. De film houdt dezelfde personages en dezelfde verhaallijn als het origineel aan, maar wordt helemaal gemaakt met en door kinderen uit Schalkwijk (Zuid-Oost/ZO Haarlem).

De film gaat over vriendschap, angsten, dromen en zelfacceptatie. De kinderen krijgen les in grimeren, maken eigen kostuums, oefenen met acteren en regisseren. We willen dat de kinderen gratis kunnen meedoen, om zo de kracht van verbeelding te kunnen voelen.

De filmpremière willen we laten plaatsvinden in de nieuwe bioscoop Kinepolis in Schalkwijk. Het liefst zien we dat Schalkwijkers voor een gereduceerd tarief de film kunnen komen kijken.

Geïnteresseerde kinderen mogen zich opgeven via de mail en er wordt op basisscholen in en rondom Schalkwijk gescout naar acteertalent.

Andere verhalen