Categorieën
Blogposts

Kom maken bij Kunstnest Schalkwijk!

Ons atelier is per vandaag officieel geopend. Kom jij ook maken?

Wij zijn elke week op maandag, dinsdag, woensdag open van 15 tot 17 uur. Het atelier geeft toegang aan kinderen in de leeftijd 4 tot 12 jaar en we hebben elke dag plek voor 8 makers.

We zien jullie graag verschijnen!

Categorieën
Blogposts Uncategorized

Kunstnest Schalkwijk

Ons atelier is bijna af. De officiële opening van het kunstatelier vindt plaat in de week van de Kinderkunstlijn op 7 november a.s. Schalkwijk, je bent van harte uitgenodigd om deze gebeurtenis samen met ons te vieren.

Categorieën
Blogposts Uncategorized

Op excursie naar de stadsschouwburg

Op een regenachtige zondagmiddag ging Kunstnest op excursie naar de stadsschouwburg. Met een groep van 70 mensen samen lekker droog in de bus, voor velen de eerste keer theater.  De experimentele voorstelling aangeboden door theater Artemis ‘Het eind van het begin van het eind.’  liet de kinderen en vooral de ouders dit keer met veel vragen achter, zoals een goed stuk soms betaamt. Was dit hier ook van toepassing?

In ieder geval was de reis top geregeld en voor herhaling vatbaar. We kijken nu al uit naar de volgende voorstelling en worden graag weer uitgenodigd voor het theater.

Tot ziens stadsschouwburg!

 

Categorieën
Blogposts

Kunstmarkt Schalkwijk

De lieftallige dames van het promotieteam centrum Schalkwijk legden ons het vuur aan de schenen met een pittige kunstquiz: Is dit kunst of kitsch? En Picasso’s Guernica kwam ook voorbij.

De 8 jarige zus van Josef heeft een goede inschatting gemaakt en won leuke ‘squidgy’ armbanden voor hem. Toen mocht hijzelf aanschuiven bij het Kunstnest tafel om zelf kunst te maken. Wat een feest!

Categorieën
Blogposts

Het is bijna zover!

In de aanloop naar de opening van ons nieuwe kunstatelier in de bibliotheek Schalkwijk alvast een preview naar de professionele werkkledij voor onze toekomstige makers.

Bedankt, Serge en Carol van het GAH!

Categorieën
Blogposts Uncategorized

Theater met Kunstnest

Op 27 oktober a.s. starten we onze nieuwe theaterlessenreeks. Samen met juf Gamze en de andere kinderen speel je dan een rol in jullie eigen verzonnen spel. Opgeven voor de lessen kan via de website en we hebben welgeteld plek voor 12 theaterliefhebbers. Geef je je tijdig op?

We zien je snel!

Categorieën
Blogposts Uncategorized

Kunstclub op zondag

Elke zondag van 15 tot 17 uur is Kunstnest aanwezig bij de kunstclub aan de Floris van Adrichenlaan 98 om te tekenen en te schilderen. Alle kinderen vanaf 4 jaar zijn welkom. Aanmelden is niet noodzakelijk.

Categorieën
Blogposts

Buurtcamping 2021 aan de Molenplas

Drie mooie dagen staan op de gezelligste camping van Nederland, wie wil dat nou niet..? De buurtcamping is de camping waar je je buren het beste leert kennen.  De buurtcamping is neergestreken in Schalkwijk en Kunstnest was erbij: een huttenbouw organiseren met prijsuitreiking, het begeleiden van spelletjes op de kamping, karaoke, vogelhuisjes bouwen, kortom: Kunstnest draait zijn hand nergens voor om!

Wellicht tot ziens op de buurtcamping Molenplas 2022!

Categorieën
Uncategorized

Kunstnest in het Wereldhuis

De afgelopen tijd hebben we in samenwerking met het Wereldhuis, Lijmlab, Frans Hals museum en stichting Hart elke zaterdag met veel liefde gewerkt aan het project ‘Meermakers’ in Meerwijk.

Hieronder enkele kunstwerken:

Categorieën
Uncategorized

Schalkwijk, bedankt voor je steun!!!

Helaas maakt ons plan geen deel uit van de 20 top-ideeën van Schalkwijk aan Zet. Dit vinden wij jammer, maar we zetten door en zoeken sponsoring om ons project te realiseren!

We houden jullie op de hoogte.